Jak si správně vybrat snubní prsteny

jak si správně vybrat snubní prsteny

Přemýšlíte, jak si správně vybrat snubní prsteny? Je to jedna z nejtěžších svatebních disciplín.

Zatímco většina věcí po svatbě pomine, vámi vybrané snubní prsteny s vámi zůstanou každý den.
Zůstanou jako hmatatelný důkaz, že se vám ten pohádkový den jenom nezdál.

Máme pro vás pár tipů, jak nejlépe vybrat snubní prsteny po zbytek vašeho života.

Jak si správně vybrat snubní prsteny

Materiál

Upřesněte si materiál, z kterého si chcete prsteny nechat vyrobit. V současné době máte na výběr mezi často i kuriózními materiály (keramika, dřevo). Základním materiálem jsou však zlaté snubní prsteny, jejichž nabídku můžete rozšířit na snubní prsteny z bílého zlata, žlutého, růžového nebo libovolné kombinace těchto barev. Dále si můžete vybrat snubní prsteny vyrobené ze stříbra, povrchově upraveného rhodiem (které má vzhled a stálost bílého zlata) nebo pozlacené žlutým či růžovým zlatem. U těchto povrchových úprav musíte počítat s tím, že při každodenním nošení se galvanicky nanesené zlato otěrem postupně ztrácí. Dále máte možnost vybrat si z prstenů ocelových, titanových nebo z platiny a palladia. Výběrem prstenů z chirurgické oceli, musíte počítat s tím, že není možné následně upravovat jejich velikost. Další nevýhodou je velmi obtížné přeříznutí prstenu při úraze. Naproti tomu, jejich pozitivum je, že jsou povrchově stálé a cenově dostupné.

Každodenní či příležitostné nošení

Odpovězte si na otázku, jak často bude každý z vás snubní prsten nosit. Nevěsta většinou počítá s tím, že bude svůj snubní prstýnek nosit denně, proto je na místě vybrat prsten zlatý. Pokud muž neplánuje nebo nemůže (např. z pracovních důvodů) nosit prsten denně, může se rozhodnout pro levnější variantu. Může si nechat stejný vzor jako nevěsta, ale zhotovený ze stříbra.

jak si správně vybrat snubní prstenyRozpočet

Rozhodněte se, kolik můžete do snubních prstenů investovat. Váš stanovený rozpočet vám urychlí výběr materiálu. Materiály používané na výrobu snubních prstenů můžeme podle ceny seřadit následovně: chirurgická ocel, stříbro, titan. Dražší variantou je žluté zlato, bílé zlato, kombinace zlata a nejdražší platina.

Velikost prstenů

Velmi důležité je, vybrat správnou velikost prstenu. Prsten nesmí být příliš těsný, ani příliš volný. Nejlepší radou pro nákup prstenu je, během výroby mít možnost prsteny vyzkoušet.

Design prstenů

Při výběru snubních prstenů je důležité rozmyslet si šířku a profil.
Jako poslední neméně důležitý předpoklad pro výběr pro vás nejvhodnějších snubních prstenů je vybrat si svůj styl. Můžete se rozhodnout pro minimalistické prsteny, prsteny s jemným zdobením, nebo velmi okázalé prsteny s vlastním tvarem. Nevěsta by měla popřemýšlet, zdali touží po prstenu bez kamenů, s jedním nebo třemi kameny nebo prstenu celokamenovém.

Při výběru prstenu osázeném kameny máme ještě na výběr mezi zirkony, moissanity a diamanty. Vše je pouze otázkou ceny. Oproti tomu pánský prsten může i k bohatě zdobenému dámskému prstenu zůstat jednoduchý, čistý a hladký.

 

Věříme, že vám náš článek poradil, jak si správně vybrat snubní prsteny. Naši nabídku zlatých i stříbrných snubních prstenů si nyní můžete prohlédnout přímo na našem e-shopu zde: https://sperkyjiricek.cz/product-category/snubni-prsteny/.