Co všechno potřebujete vědět o gravírování

Naše šperky umíme gravírovat, vytváříme tak pro vás na zakázku originální dárek či talisman s věnováním pro konkrétního člověka. Vymyslete vlastní věnování přímo od srdce a darujte milované osobě jedinečný šperk!

Co ale na šperk nechat vyrýt? Vymyslet krátký text obsahující vše, co chcete sdělit, nemusí být vždy samo sebou. Nejčastější a nejjistější volbou většiny zákazníků je jméno a datum. Pokud chcete být originálnější, vzpomeňte si třeba na citát, který s danou osobou často používáte, nebo na motto, o kterém víte, že ho vystihuje. Zaručeně bude fungovat i srdečné vyznání, ve kterém sdělíte, jak je pro vás daná osoba důležitá. Věříme, že věty jako “Děkuji Ti” nebo “Miluji Tě” by se měly říkat často a zvěčnit je na šperku může jejich sdělení ještě umocnit.

Důležité je brát v potaz i šperk – především jeho velikost – na který chcete text vyrýt. Pokuste se svoji myšlenku zformulovat výstižně a co nejstručněji, nejlépe v rozsahu několika slov. Pokud bude text příliš dlouhý, bude pak muset být hodně zmenšený a drobounké písmo pak nemusí být dobře k přečtení. Když budeme mít obavy, že text bude příliš zmenšený a tedy špatně čitelný, ozveme se vám a zkusíme najít ideální řešení. Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte nás kontaktovat!

Profesionální gravírování

Naše šperky gravírujeme pomocí pantografu, kdy rytec využívá k porytí šperku specializovaný přístroj s diamantovým hrotem. S rytinami máme bohaté zkušenosti, už přes třicet let do vnitřní strany zejména snubních prstýnků vyrýváme osobní vzkazy, iniciály nebo datum jedinečného okamžiku oddání novomanželů. Stejně tak ale porýváme také náramky, náhrdelníky, přívěsky nebo prsteny. Tvoříme tak společně s vámi jedinečné gravírované šperky.

Buďte osobní!

Gravírováním na zakázku vzniká šperk určený jen a jen pro jediného člověka. Osobní dárek nebo originální talisman pro vás. Co si ale na něj nechat vyrýt, aby to neznělo banálně, ale zároveň se to na šperk vešlo? Máme pro vás tip, snažte se být co nejvíc osobní! Jménem a datem nikdy nic nezkazíte, pokud chcete být trochu originálnější, vzpomeňte si na moto, které s danou osobou často používáte nebo víte, že ho vystihuje. Citujte třeba oblíbený film, knihu nebo píseň nebo si vzpomeňte na legendární hlášku ze společných chvil. Nebo napište něco přímo od srdce.

 

Co si nechat vygravírovat?

Vymyslet text, ve kterém bude obsažené vše, co chcete sdělit není jen tak. Chce to se nad tím důkladně zamyslet a brát v potaz i šperk – především jeho velikost – na který chcete text vyrýt. Třeba malé srdíčko jen těžko obsáhne dlouhé souvětí, na destičku se toho vejde už víc, ale i tak svoji myšlenku musíte zformulovat co nejstručněji, v rozmezí několika slov.
Pro inspiraci jsme pro vás vybrali několik našich oblíbených rytin:

Narození miminka
Kryštof 21.9.2022
Amálka 15.4.2020 + Jonáš 7.11.2022

Dárek pro přítelkyni/manželku
Jsi bohyně, děkuji ti.

Dárek pro přítele/manžela
Díky, že stojíš při mně.

Dárek pro maminku nebo tatínka
Mám tě rád, táto.
Děkuji ti, mami.
Jsi můj hrdina.

Dárek pro syna/dceru
Silná, odvážná, laskavá, NAŠE.
Jdi za svými sny.

Dárek pro sourozence/kamarádku/kamaráda
Jsi můj parťák, napořád.
V mý hlavě to znělo chytře!

Dárek k osmnáctinám/promoci
Žij svůj příběh.

Dárek pro sebe
Nevzdávej to! Jdi za svým snem.
Vymysli to a zařiď to!
Hlavu vzhůru!
Po dešti přichází duha.